Skip Ribbon Commands

Zdroje
Společnost
Kariéra Kontaktujte nás
Skip Navigation LinksGlobal Home > Domovská stránka > Společnost > Pro novináře > Tiskové zprávy, 2011 > Ness spouští internetové bankovnictví ve Waldviertler Sparkasse von 1842 AG

Ness spouští internetové bankovnictví ve Waldviertler Sparkasse von 1842 AG

Praha – 6. dubna 2011 – Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC), globální poskytovatel komplexních business řešení a služeb v oblasti informačních technologií, oznámil úspěšné nasazení internetového bankovnictví v bance Waldviertler Sparkasse von 1842 AG a prodloužení spolupráce v oblasti outsourcingu hlavního bankovního systému. Po dokončení migrace bude moderní eBanking aktivně využívat asi polovina z více než 20 000 zákazníků banky.

Waldvieltler Sparkasse (WSPK) je první bankou, v níž Ness nasadil své řešení internetového bankovnictví, určené pro menší a střední finanční ústavy. Systém nabízí dva komunikační kanály – internetové bankovnictví (poskytované WSPK pod obchodním názvem „Internetbanking“) a home banking (tzv. „tlustý klient“), umožňující i práci offline.

Řešení internetového bankovnictví je dalším projektem v rámci dlouhodobé strategické spolupráce Waldviertler Sparkasse von 1842 AG s českou pobočkou Ness Technologies, která trvá už od roku 2003 a v polovině loňského roku byla prodloužena na dalších pět let. Zahrnuje mj. komplexní outsourcing celého IT útvaru banky včetně provozu a rozvoje hlavního bankovního systému Symbols.

„Jsme velmi rádi, že reakce našich klientů potvrzují velmi pozitivní přijetí nového elektronického bankovnictví. Jedná se o moderní systém, který našim klientům přináší maximální komfort a dostupnost všech potřebných služeb a informací při splnění vysokých bezpečnostních standardů,“ říká Roman Šimků, projektový manažer WSPK.

Ness řešení splňuje veškeré bezpečností standardy a přístup do aplikace je umožněn pouze uživateli bankovnictví, který si musí vybrat jeden z identifikačních prostředků: SMS klíč jako jednorázový bezpečnostní prvek předaný na mobilní telefon klienta, nebo čipovou kartu jako úložiště elektronického certifikátu uživatele.

„Naše nové řešení internetového bankovnictví, je navržené tak, aby středním a menším bankám umožnilo nabídnout jejich zákazníkům stejné možnosti jako velké banky. Toto řešení, založené na systémech J2EE, AJAX, WebServices a Oracle, zajišťuje klientům nepřetržitý přístup k penězům, pohodlnou obsluhu účtu a samozřejmě zabezpečení na nejvyšších dostupných standardech,“ říká Rostislav Haufer, senior manažer společnosti Ness a dodává: „Samozřejmostí je přístup ke službám jako jsou jednorázové, trvalé a hromadné příkazy, inkasa, SIPO, zahraniční operace, spolupráce s účetním software či odesílání notifikačních SMS a emailů. Do budoucna zvažujeme i možnost rozšíření systému na plnohodnotný bankovní frontend či doplnění o kanál mobilního bankovnictví.“

O společnosti Ness

Společnost Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC) je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků. Pomáhají jim dosahovat strategických cílů, optimalizovat náklady a efektivitu, zlepšovat rychlost a kvalitu. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Struktura společnosti, unikátní know-how i technologická partnerství slouží k dosažení cílů zákazníků. To, že 85 % z nich se společností Ness spolupracuje opakovaně či dlouhodobě, je důkazem strategických partnerství. Se 7 700 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb (TOP 4, IDC 2009). Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na http://www.ness.com/cz/

Kontakt pro média:

Stance Communications, s.r.o.